Одеса

місто

Вибори 2015

Ольга Філіппова

50 округ

АВТОБІОГРАФІЯ

Я, Ольга Петрівна Філіппова, народилась 29 липня 1965 року в місті Ківерці Волинської області в інтелігентній родині. У 1982 році закінчила Ківерцівську середню школу № 1.

У 1983 році стала студенткою філологічного факультету Львівського державного університету імені Івана Франка. У 1986 році продовжила навчання в Одеському державному університеті імені І. І. Мечникова, який закінчила у 1988 році, отримавши спеціальність філолога.

У 1989–1993 роках працювала вчителькою російської мови та літератури в одеській середній школі № 72.

З 1995-го по 2004 рік – перекладач, позаштатний кореспондент газети «Одеські вісті».

Член Спілки журналістів України з 2002 року.

З 2004 року – власний кореспондент, завідувач відділом газети «Чорноморські новини».

З 2009-го по 2011 рік створила програму «Золота осінь дітей війни» і щотижня на волонтерських засадах проводила освітньо-оздоровчі тренінги для пенсіонерів у Суворовському районі м. Одеси.

У 2011 році провела засідання круглого столу на тему «Старість і радість» за участі представників влади і громадськості.

З 2011-го по 2014 рік працювала завідувачем відділу соціально-побутової адаптації, у Територіальному центрі соціального обслуговування Приморського району м. Одеси, де займалась організацією «Університету третього віку» для пенсіонерів.

У 2014 році стала засновником та була обрана головою правління громадської організації «Всеукраїнська спілка активного довголіття «ІТ-бабусі», яка займається проектами, направленими на розвиток пенсіонерів.

У 2014 році стала засновником першого в Україні фестивалю для пенсіонерів «Планета довгожителів», який відбувся напередодні Дня людей похилого віку. У рамках фестивалю проходили майстер-класи, лекції, уроки, Парад модних жінок ХХ століття та круглий стіл на тему «Пенсіонери в Одесі: можливості, реалії, потреби».

У березні 2015 року спільно з Департаментом праці та соціальної політики Одеської міської ради організувала та провела перший одеський конкурс «А ну-мо, бабусі» між командами територіальних центрів міста.

У квітні 2015 року стала фіналістом програми «Нові політичні лідери України», яку проводив Інститут справ публічних (Варшава, Польща). Тема роботи – адаптація пенсіонерів до активного життя суспільства.

Нагороджена Почесною грамотою секретаріату Спілки журналістів України (2007), Дипломом лауреата Всеукраїнського конкурсу національних та регіональних ЗМІ «Віза: картка в майбутнє» (2010) та Почесною грамотою Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради (2013).

Хобі: книги, садівництво, фотографія, опера та джаз; влаштування свят.

Заміжня. Маю двох доньок та онуку.

Допомога

Ви можете нас підтримати

Зробити внесок

Стати волонтером

ПРАВДИВО

Ключові факти про ДемАльянс

Головне, що потрібно знати про нас

1 ДемАльянс це політична партія, яка «виросла» з однойменної молодіжної громадської організації в 2011 році. До цього з 1996 року Демократичний Альянс проводив навчання з лідерства для молоді та боровся з корупцією.

2 ДемАльянс це правоцентристи. Ми виступаємо за конкуренцію в економіці, боротьбу з монополіями та ліквідацію комунальних підприємств..

3 ДемАльянс не має спонсора, і одночасно має їх дуже багато. Кожен бажаючий може зробити внесок у партійну скарбницю. Всі надходження та витрати партії доступні для перевірки он-лайн. Всі великі внески обов’язково іменні.

4 ДемАльянс запросив стати кандидатами від партії на місцевих виборів всіх бажаючих розвивати своє місто. Ця програма мала назву «Команда твого міста»

5 Програма ДемАльянсу називається «МІСТО, ЗРУЧНЕ ДЛЯ ЖИТТЯ» і була написана експертами з урбаністики, архітектури та громадського транспорту

6 ДемАльянс вважає що в основі державного апарату має лежати принцип субсидіарності – проблеми мають вирішуватись на тому рівні, на якому вони виникають.