Київ

місто

Вибори 2015

Ірина Міхальова

96 округ

Заступник голови КМТО ДемАльянс. Напрям діяльності: підтримка розвитку бізнесу та підприємництва, дорожня інфраструктура міст. Бізнес-консультант, експерт з маркетингових комунікацій. Громадський діяч, впроваджує проекти, направлені на підтримку підприємницької активності.

Народилася у 1972 році в Сумській області. Мати – фельдшер, батько – викладач. Закінчила Київський державний університет ім. Т.Г. Шевченко (Інститут журналістики, стаціонар) в 1994 році. Після закінчення ВУЗу працювала на радіо («Всесвітня служба радіо Україна», «Радіо Естонії», экономічна тематика), співпрацювала з економічними редакціями інформагентств «Інфтерфакс-Україна», «Інтелньюз», «Комментарии», «Банківські новини», газетою «Столичные новости». Очолювала відділи інвестицій та фінансів у редакціях видань «Діло», «Деловая неделя».

З 1999 року працювала в різних бізнес-структурах, відповідаючи за роботу із засобами масової інформації та маркетингові комунікації. Зокрема, з 2002 по 2012 рік працювала в Корпорації УкрАвто (лідер ринку, автовиробник, дистрибьютор близько 20 брендів, більше 200 підрозділів в Україні та закордоном). Відповідала за просування, як міжнародних так і локальних автомобільних брендів. До активу також можна записати такі популярні проекти як «Столичне АвтоШОУ», «Фестиваль жіночих автомобілів», «Фестиваль позашляховиків».

Зараз здійснюю активну діяльність як консультант та експерт з маркетингу, PR та продажів для ряду бізнес-проектів та відомих компаній.

Громадська та політична діяльність в якості заступниці голови Київського ДемАльянсу направлена на підтримку підприємництва, розвиток малого та середнього бізнесу. Працюю також над проектом розвитку сучасної дорожньої інфраструктури в місті Києві.

Мешкаю в Києві, в Академмістечку. Заміжня. Виховую двох дочок – 20 і 13 років.

+380673239575
[email protected]

Я балотуюся до міськради від політичної партії #ДемАльянс, аби в Києві нарешті з`явилися достойні умови для розвитку підприємництва.

Аби люди з підприємницьким характером мали змогу реально реалізовувати свої проекти і створювати нові робочі місця для тисяч киян.

Я хочу, щоб всі ми мали змогу заробляти гроші для своїх сімей та для розбудови нашого міста без необхідності давати хабарі чиновникам. Ми маємо платити такі податки, що не згублять наш бізнес наступного місяця, платити зарплату не в конвертах, не чекати назавтра «маски-шоу» у своєму офісі. Девіз «Спочатку думай про малих» має знати кожен чиновник і депутат у Києві.

Мій Київ нарешті має стати заможним!
У Києві внесок малого и середнього бізнесу в валовий регіональний продукт складає 50%, тоді як у Європі цей показник сягає 80%. Близько 50% киян працюють в невеликих бізнесах. У європейських столицях – до 70% містян самозайняті чи працюють в невеликих приватних малих компаніях.

Завдання:
Стратегія міста щодо малого та середнього бізнесу (далі – МСБ) має бути реально спрямована на підвищення гнучкості, стійкості та конкурентоздатності підприємств за сучасних умов та орієнтована на виконання наступних завдань:
• пропагування бізнес-ініціативи та легкий доступ до інформації
• створення сучасної зрозумілої та доступної системи навчання та перепідготовки спеціалістів для МСБ;
• стимулювання інноваційної діяльності, допомога в провадженні нових і високих технологій;
• підвищення експортних можливостей МСБ;
• дерегулювання економіки і мінімізація бюрократичних процедур в підприємництві;
• сприяння залученню інвестицій для створення підприємств, реалізації нових проектів;
• зменшення податкового та іншого навантаження для молодих підприємств, особливо виробничого, інноваційного та інфраструктурного спрямування.

Наші кроки:
Створення спеціалізованого органу при Київдержадміністрації, що безпосередньо опікуватиметься МСБ.

Його завдання:
Реалізація програми «Спочатку думай про малих». Програма спрямована на лобіювання інтересів малого та середнього бізнесу на рівні міської влади, напрацювання ініціатив для законодавчої та виконавчої влади, контролюючих органів.

Що це означає:
Пропагування підприємництва серед мешканців столиці та околиць у всіх прошарках населення, особливо важливо просувати ідею самозайнятості серед неблагополучних та тимчасово безробітних.

Впровадження проекту «Київ Бізнес Лінк».
Пошук програм фінансування та джерел залучення інвестицій для розвитку малого та середнього бізнесу (МСБ) у Києві та створення інфраструктури доступу підприємців до фінансування
Співпраця з громадськими та галузевими об`єднаннями підприємців для напрацювання актуальних і необхідних кроків, суспільного контролю кроків влади у напрямку розвитку бізнесу

Максимальне сприяння виходу підприємств МСБ на експортні ринки, використовуючи нові можливості від вступу до Зони вільної торгівлі з Євросоюзом через створення центрів сприяння експорту для бізнесу в Києві.
Максимальне сприяння і допомогу в залученні грантів, інших видів бюджетного і позабюджетного фінансування для підприємств виробничого, технологічного, IT, наукового та інфраструктурного спрямування.
Спеціалізований орган матиме наглядову раду, створену з самих підприємців, яка консультуватиме та контролюватиме його роботу.
Домогтися створення (спочатку на рівні столиці) єдиного інформаційного центру «Київ Бізнес Лінк». Центр зможе консультувати підприємців з будь-яких питань. Послуги центру інформаційної та загальної консультативної підтримки мають надаватися підприємцям безкоштовно. Спеціалізоване консультування та діагностичні послуги можуть надаватися за пільговими цінами.

Це мережа, що працює як онлайн, так і оф-лайн і працюватиме на трьох рівнях:
• Безкоштовна телефонна консультативна служба забезпечує прямий доступ до інформації про ринки (місцевий, регіональний, міжнародний), продукцію та постачальників, законодавство.
• Робота мережі консультаційних центрі зі штатом приватних консультантів, що надають допомогу підприємцям і підприємствам, що розвиваються. Кожен консультант працює з групою малих підприємств, допомагаючи розвиватись і підвищуючи їх конкурентоспроможність.
• Надання спеціалізованих послуг малим підприємствам (можуть надаватися за пільговими тарифами), а саме:
• всебічна діагностика підприємств і консультативна підтримка;
• консультування щодо нових технологій і продуктів та планування впровадження нововведень;
• консультування і проектування нових виробів та розробка прогресивних технологій їх виробництва;
• надання технічної підтримки підприємцям-початківцям та мікропідприємствам.

Центри експорту для бізнесу покликані допомогти підприємствам, насамперед – МСБ, швидко вийти на зовнішні ринки. Центри діють через мережу консультантів з розвитку експорту. Зокрема, підприємствам, що мають плани виходу на експортні ринки, безкоштовно надаються послуги зі створення так званих «дорожніх карт» виходу на той чи інший ринок з їх продукцією чи послугами.

Бізнес-інкубатори. Кожен молодий киянин-підприємець зможе отримати пільгове приміщення для ведення бізнесу на підставі конкурсу бізнес-проектів.

Відкритий реєстр інвестиційних проектів. Кожен потенційний інвестор зможе вибрати он-лайн проект для інвестування та отримати всі необхідні документи та розрахунки.

 

Допомога

Ви можете нас підтримати

Зробити внесок

Стати волонтером

ПРАВДИВО

Ключові факти про ДемАльянс

Головне, що потрібно знати про нас

1 ДемАльянс це політична партія, яка «виросла» з однойменної молодіжної громадської організації в 2011 році. До цього з 1996 року Демократичний Альянс проводив навчання з лідерства для молоді та боровся з корупцією.

2 ДемАльянс це правоцентристи. Ми виступаємо за конкуренцію в економіці, боротьбу з монополіями та ліквідацію комунальних підприємств..

3 ДемАльянс не має спонсора, і одночасно має їх дуже багато. Кожен бажаючий може зробити внесок у партійну скарбницю. Всі надходження та витрати партії доступні для перевірки он-лайн. Всі великі внески обов’язково іменні.

4 ДемАльянс запросив стати кандидатами від партії на місцевих виборів всіх бажаючих розвивати своє місто. Ця програма мала назву «Команда твого міста»

5 Програма ДемАльянсу називається «МІСТО, ЗРУЧНЕ ДЛЯ ЖИТТЯ» і була написана експертами з урбаністики, архітектури та громадського транспорту

6 ДемАльянс вважає що в основі державного апарату має лежати принцип субсидіарності – проблеми мають вирішуватись на тому рівні, на якому вони виникають.