Харків

місто

Вибори 2015

Сергій Прокопенко

2 округ

Випускник ХНУРЕ, має спеціальність “Якість, стандартизація та сертифікація”, IT-аналітик в компанії Intelliarts, член політичної партії ДемАльянс.

Довгий час провів у Львові, досліджуючи інноваційну екосистему міста, зараз отримує додаткову освіту з інновацій в УКУ. Вважає ДемАльянс партією нового, європейського зразка, в якій головними цінністями є команда однодумців та моральні принципи, доєднався до  команди під час буремних подій 2014. Активіст та волонтер в eGovernment, вважає неоптимізовану структуру апарату управління та корупцію важливими проблемами.

“Впевнений, що необхідно працювати над розвитком інноваційної екосистеми в місті, розвитком  та підтримкою креативної економіки та ініціатив, які посилюють міжнародну інтегрованість Харкова.”

Свою діяльність в міській раді планує використовувати для  впровадження рішень електронного самоврядування, розвитку інноваційної екосистеми міста та підтримці соціальних рухів щодо розвитку міста. Окремо вважає за необхідне стимулювати обміни молоді між регіонами, країнами та підтримці бізнесу, який хоче переорієнтовуватись на європейський ринок.

АВТОБІОГРАФІЯ

Я, Прокопенко Сергій Олександрович народився 31 березня 1991 року в м. Ізюм Харківської області.

Громадянин України.

Відомості про освіту:

1996-2007 – навчання в районній гімназії №3 м. Ізюма Харківської області

2007-2011 – навчання в Харківському Національному Університеті Радіоелектроніки на спеціальності “Метрологія та вимірювальна техніка”

2011-2012 – навчання на спеціальності “Якість, стандартизація та сертифікація” в Харківському Національному університеті радіоелектроніки

2015 – відновленне навчання на програмі з Інновацій та Підприємництва в LvBS

Відомості про роботу:

Приватний підприємець, надання консультаційних послуг в питаннях інформаційної діяльності, IT аналітик.

Працював в міжнародних компаніях міста Харкова, де займався оптимізацією бізнес процесів та забезпечення якості програмних засобів. Довгий час провів у Львові, де працював над проектами як фізично так і віддаленно, досліджуючи інноваційну екосистему міста. Наразі проживає в Харкові і продовжує навчання на програмі з Інновацій та Підприємництва від Українського Католицького Університет у Львові.

Громадська діяльність:

В 2012 році був волонтером при проведенні UEFA EURO 2012 в Харкові

Квітень 2014 – сокоординатор заходу з соціалізації,  “Схід і Захід разом” між Львовом та Донецьком

Жовтень 2014 – представник від України на міжнародному молодіжному форумі “Молодь проти террору”, Вільнюс

Активний учасник харківської та львівської IT екосистеми, консультант в проекті онлайн-освіти Академія Навичок

eGovernment активіст та спікер на заходах для молоді

Учасник різноманітних технологічний та соціальних хакатонів, Greencubator,  hack4energy, Betaplace, StartupDeport, Spalah та інші

Учасник руху KharkivGoingGlobal

Посада, місце роботи (заняття): соціальний підприємець, консультант з питань інформатизації

Відомості про громадську роботу (в тому числі на виборних посадах): а виборчих посадах не перебував

Сімейний стан: неодружений

Партійність: Політична партія ДемАльянс (Демократичний Альянс)

Відомості про наявність чи відсутність представницького мандату: представницький мандат відсутній.

Відомості про наявність чи відсутність судимості: відсутня.

Допомога

Ви можете нас підтримати

Зробити внесок

Стати волонтером

ПРАВДИВО

Ключові факти про ДемАльянс

Головне, що потрібно знати про нас

1 ДемАльянс це політична партія, яка «виросла» з однойменної молодіжної громадської організації в 2011 році. До цього з 1996 року Демократичний Альянс проводив навчання з лідерства для молоді та боровся з корупцією.

2 ДемАльянс це правоцентристи. Ми виступаємо за конкуренцію в економіці, боротьбу з монополіями та ліквідацію комунальних підприємств..

3 ДемАльянс не має спонсора, і одночасно має їх дуже багато. Кожен бажаючий може зробити внесок у партійну скарбницю. Всі надходження та витрати партії доступні для перевірки он-лайн. Всі великі внески обов’язково іменні.

4 ДемАльянс запросив стати кандидатами від партії на місцевих виборів всіх бажаючих розвивати своє місто. Ця програма мала назву «Команда твого міста»

5 Програма ДемАльянсу називається «МІСТО, ЗРУЧНЕ ДЛЯ ЖИТТЯ» і була написана експертами з урбаністики, архітектури та громадського транспорту

6 ДемАльянс вважає що в основі державного апарату має лежати принцип субсидіарності – проблеми мають вирішуватись на тому рівні, на якому вони виникають.